Agentschap Ondernemen helpt bedrijven een gazellesprong maken

gazelleMet de Gazellesprong ontwikkelde Agentschap Ondernemen een aanbod voor ondernemingen die een sprong willen maken in hun groeicurve.

Het concurrentieel voordeel van succesvolle ondernemingen is niet zelden een combinatie van een duidelijke visie op de richting waar de onderneming naar toe moet evolueren, inspirerend leiderschap voor het personeel, een goede kennis van de markt, een vernieuwend aanbod voor de klant en een marktbenadering op maat van elk segment.

Met de Gazellesprong ontwikkelde Agentschap Ondernemen een aanbod voor ondernemingen die een sprong willen maken in hun groeicurve. Verschillende subsidies ondersteunen dat groeitraject.

Een van die steunmaatregelen is de opportuniteitsanalyse. Zoals de naam al laat vermoeden, kan daarmee geanalyseerd worden hoe een onderneming zich moet aanpassen om de groeikansen die de ondernemer ziet, waar te maken. Vorig jaar maakten meer dan zestig Vlaamse kmo’s gebruik van deze steunmaatregel.

In de brochure ‘Gazellesprong, enkele interessante steunmaatregelen voor snelgroeiende ondernemingen’ leest u hoe u de subsidie voor de opportuniteitsanalyse kunt aanvragen.

Als u meer wil weten over het nieuwe groeibeleid, kunt u terecht op deze website.