Zes werkgevers hebben donderdagavond een Business Mobility Award gekregen. Dat is een beloning voor hun initiatieven om een vlot, veilig en duurzaam woon-werkverkeer te organiseren. Uit 25 kandidaturen werden zes winnaars gekozen. Het Leuvense it-consultancybedrijf AE kreeg de award voor innovatief mobiliteitsmanagement.

De prijzen bestaan sinds 2009 en gaan jaarlijks naar werkgevers die initiatieven nemen om de verplaatsingen van hun werknemers zo veilig en duurzaam mogelijk te laten verlopen: te voet, met de fiets, met het openbaar vervoer of door carpooling. De laureaten van de Business Mobility Awards werden gekozen door een jury van mobiliteitsspecialisten, bedrijven en werknemers- en werkgeversorganisaties.

Bedrijfswagen

Het Leuvense it-consultancybedrijf AE kreeg de award voor innovatief mobiliteitsmanagement. Bij elke langdurige nieuwe werkopdracht wordt nagegaan wat de beste verplaatsingswijze is. Werknemers worden aangezet om de keuze voor de bedrijfswagen in vraag te stellen en na te gaan of hun verplaatsingen niet vlotter met de fiets of het openbaar vervoer kunnen gebeuren.

De andere laureaten zijn De Ideale Woning uit Berchem, Boss Paints uit Beveren-Leie, de stad en het OCMW van Gent, Transport Joosen uit Antwerpen en de stad Sint-Truiden.

Volgens Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts bewijzen de winnaars dat de auto stevige concurrentie krijgt van de fiets en andere duurzame vervoersmiddelen. “Werkgevers zijn belangrijke bondgenoten om het fileprobleem op te lossen. Met de Business Mobility Awards belonen we positieve voorbeelden uit de praktijk die concrete perspectieven bieden om het woon-werkverkeer vlotter en duurzamer te laten verlopen.”