Adelantex en AD Handling worden overgenomen door Panalpina. De twee bedrijven uit Steenokkerzeel zijn gespecialiseerd in het luchttransport van bederfbare goederen.

Panalpina is een Zwitserse logistieke groep met hoofdzetel in Bazel. Adelantex en AD Handling zijn specialisten in de afhandeling van bederfbare goederen, de zogenaamde perishables. Ze doen dat op de luchthavens van Zaventem, Luik en Oostende.

AD Handling is gevestigd in het Brussels Perishables Center in Steenokkerzeel. Dat werd in juni 2004 geopend in de onmiddellijke nabijheid van Brussels Airport in Zaventem.

De hoofdzetel van Adelantex is gelegen op Brucargo in Steenokkerzeel. Het bedrijf is actief op de luchthavens van Zaventem en Luik. Het verwerkt ongeveer 75.000 ton vluchtvracht per jaar. Volgens Panalpina is Adelantex daarmee marktleider in ons land.

Vers

De logistieke dienstverlener zorgt ervoor dat groenten en fruit van over de hele wereld vers in de Belgische winkelrekken belanden. Adelantex werd 25 jaar geleden opgericht als douanekantoor maar geleidelijk heeft het zich gespecialiseerd in een nichemarkt van het luchttransport: verse goederen van topkwaliteit zoals groenten en exotisch fruit. Of zoals businessmanager Frank Van Gelder het uitdrukte: “Het zijn goederen die vandaag nog aan de boom hangen, morgen geoogst worden en overmorgen in de winkel liggen”.

Het bedrijf is verantwoordelijk voor vijftien procent van alle voedingsproducten die met het vliegtuig naar Europa getransporteerd worden. Adelantex heeft geen eigen vloot maar maakt gebruik van bestaande verbindingen.