Aan de vestigingen van warenhuisketen Makro in Sint-Pieters-Leeuw, Deurne en Alleur heeft de socialistische vakbond donderdagochtend actie gevoerd uit onvrede over de herstructurering.

De bond BBTK is ontevreden is over de lopende herstructurering, waar de directie van Makro al maanden mee bezig is. “Vijf maanden geleden werd een cao afgesproken, maar de omzetting verloopt moeizaam”, zegt Erik Dirkx. “Op sommige punten werd toegezegd, maar daar komt de directie nu op terug. Het personeel zit met veel vragen. Onder meer over de komst van Media Markt.”

Door de aangekondigde herstructurering van het moederbedrijf Makro Cash & Carry vallen in de twee vestigingen in Vlaams-Brabant 133 ontslagen: 56 in Sint-Pieters-Leeuw en 77 in Machelen.

Media Markt opent weldra extra verkooppunten in die twee Makro-vestigingen in Vlaams-Brabant. De elektroketen gaat het personeel van Makro niet overnemen. Het Makro-personeel van de elektro-afdeling kan wel solliciteren bij Media Markt.

Vakbond LBC-NVK was niet aanwezig bij de actie omdat de swt-discussie  (stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag) in handen van de overheid ligt en de directie daar niets kan aan verhelpen.