De loonkosten voor de werkgevers dalen vanaf januari door de taxshift. Niet met vijf procent zoals verhoopt maar slechts met een tot twee procent. Dat heeft de Leuvense hr-dienstverlener Acerta berekend.

Acerta ging na wat de werkelijke impact is van de tweede fase van de taxshift op de werkgeverskosten. In het kader van de taxshift verlaagde de regering de basisbijdragen voor de sociale zekerheid voor werkgevers in twee stappen. Van 32,40 naar 30 en uiteindelijk 25 procent.

Volgens Acerta betekent dat niet dat de loonkosten plots met vijf procent zakken. Er is ook een hervorming van een aantal andere aftrekken, waardoor de uiteindelijke verschuldigde bijdrage voor de sociale zekerheid erg verschilt afhankelijk van het loon van de werknemer.

“De daling van de loonkosten vanaf 1 januari schommelt tussen een en twee procent”, zegt Dirk Wijns van Acerta. Het grootste profijt van de taxshift door lagere bijdragen is voor werkgevers die personeel met een laag loon tewerkstellen, becijferde Acerta.

Volgens de hr-dienstverlener profiteren de werkgevers uit de social profit niet mee van de daling van de bijdragen voor de sociale zekerheid.