AB InBev heeft twee brouwerijen in Duitsland verkocht aan CKCF, een Duits investeringsfonds. Het gaat om Hasseröder en Diebels, twee traditionele brouwerijen.

Het zijn al een tijdje geen focusmerken meer voor de Leuvense brouwer. “Medio vorig jaar hebben we te kennen gegeven dat we een koper zochten voor de twee merken en brouwerijen”, zegt woordvoerder Peter Dercon van AB InBev.

Daniel Deistler, topman van CKCF, wil de twee “ietwat bestofte bierjuwelen” opnieuw glans geven. CKCF kondigt investeringen op de lange termijn aan in de merken. Het bedrijf wil een duurzame groei genereren en het aantal arbeidsplaatsen uitbreiden.

De transactie moet midden dit jaar afgerond zijn. Financiële details werden niet bekendgemaakt.

Bij Hasseröder in Wernigerode in deelstaat Saksen-Anhalt werken zowat 250 mensen. Diebels in Issum in Noord-Rijnland-Westfalen telt 200 werknemers. Diebels brouwt zogenaamd altbier en pils, Hasseröder vooral pils. Het is de bedoeling dat iedereen de overstap maakt.

AB InBev is in Duitsland vooral bekend van het merk Beck’s, een pils die ook internationaal verkocht wordt. De Duitse topman van de Leuvense brouwer wil zich in Duitsland vooral toespitsen op de merken Beck’s, Franziskaner en Corona.