De geplande productie-uitbreiding van brouwerij Hoegaarden heeft dan toch een positief advies gekregen van de gemeente.

Ondanks het negatief advies van de milieuadviesraad heeft de gemeente Hoegaarden nu toch een positief advies gegeven voor de productie-uitbreiding van de brouwerij en de voorziene uitbreidingswerken aan de site in Altenaken.

Productie al aan de gang

Het gemeentebestuur van Hoegaarden legt het besluit van de milieuadviesraad naast zich neer en geeft dan toch de goedkeuring aan AB Inbev om de productie op te voeren tot 1,5 miljoen hectoliter per jaar. De bouwvergunning was al langer goedgekeurd en eigenlijk is de verhoging van de productie al even aan de gang. Het ging dus enkel om de omgevingsvergunning en vooral het oppompen van water. Volgens burgemeester Jean-Pierre Taverniers zou er nog niemand geklaagd hebben sinds de productieverhoging een feit is.

Extra vrachtverkeer

Momenteel rijden er door de productieverhoging twee extra vrachten per dag in de nabijgelegen straten. Op termijn is het ook de bedoeling dat steeds meer citernewagens voor een alternatieve route zullen kiezen die voorzien is op zwaar vervoer. Het gemeentebestuur vraagt wel aan de brouwerij om elektrische trekkers en meedraaiende assen voor de opleggers te voorzien.