20150109_OMLEIDINGSPLAN_A12_Londerzeel_lokaal_verkeer

© AWV

Donderdag 17 september om 21 uur sluit het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de A12 richting Antwerpen af ter hoogte van het kruispunt met de Londerzeelstesteenweg en de Kerkhofstraat. Vrijdagochtend 18 september om 6 uur gaat de weg weer open. Meteen stelt Wegen en Verkeer dan de drie rijstroken richting Antwerpen definitief weer open.

Tijdens de nacht van donderdag op vrijdag wordt op bepaalde plaatsen de toplaag asfalt hersteld. Vervolgens wordt alle signalisatie weggenomen, waarna nieuwe wegmarkeringen worden aangebracht om de weg rijklaar te maken. Vanaf vrijdagochtend kan het verkeer dan gebruik maken van de drie definitieve rijstroken richting Antwerpen.
De afrit industriezone Londerzeel op de A12 in de richting van Antwerpen, die sinds 31 augustusafgesloten was voor alle verkeer, wordt vrijdag ook weer opengesteld.
Het afsluiten van de snelweg kadert binnen de vernieuwing van de spoorwegbrug van de A12 in Londerzeel waar Wegen en Verkeer sinds april 2014 werken uitvoert. Het project wordt volgende maand afgerond.
Tijdens de werken in de nacht van donderdag op vrijdag is een omleiding voor lokaal verkeer voorzien over Westrode naar de oprit A12 aan de industriezone Londerzeel. Doorgaand verkeer wordt aangeraden om de E19 te nemen.