In Brussel is vervoersmaatschappij MIVB dringend op zoek naar technici en vrouwen. Medewerkers die een nieuwe collega met het gezochte profiel aanbrengen krijgen een premie van 500 euro bruto.

Het staat vast dat technicus een knelpuntberoep is. Maar daarnaast vinden ook vrouwen de weg niet naar de MIVB. “We zitten nu aan 10 procent vrouwelijke personeelsleden, en dat is te weinig”, klinkt het bij de vervoersmaatschappij.

Legale methode

De methode die de MIVB toepast is perfect legaal. “Wanneer een bedrijf een duidelijk tekort aan vrouwen vaststelt, mag het op een tijdelijke basis voorrang geven aan vrouwen, op voorwaarde dat het andermans rechten – dus ook die van de mannen – niet beperkt”, zegt Liesbet Stevens van het Instituut voor ­Gelijkheid van Mannen en Vrouwen. “Concreet moet een bedrijf de mannelijke kandidaten op dezelfde voet behandelen tijdens de hele selectieprocedure, maar heeft het wel het recht om, na een grondige en concrete analyse, bij gelijkwaardige kandidaten de voorkeur te geven aan een vrouw.”