Afgelopen jaar heeft het werkgelegenheidsplatform van Brussels Airport 336 mensen aan een job op de luchthaven geholpen.

Uit cijfers die Vlaams parlementslid Lieve Maes (N-VA) kreeg van minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) blijkt dat aanwervingen op de luchthaven vlotter verlopen dankzij het Brussels Airport House.

Aanwerving vereenvoudigen

Het werkgelegenheidsplatform Brussels Airport House is een samenwerkingsverband tussen verschillende economische actoren op de luchthaven. Het platform heeft als doel de instroom van werknemers te verbeteren, vereenvoudigen en versnellen. Zo moet het groot aantal openstaande vacatures op de luchthaven sneller ingevuld raken. Vorig jaar hielp het Brussels Airport House 336 mensen aan een luchthavenjob. De nieuwe cijfers tonen volgens parlementslid Maes aan dat aanwervingen daadwerkelijk vlotter verlopen sinds de start van het project.

500 openstaande vacatures

Toch blijven er op de luchthaven zo’n 500 vacatures openstaan. Daarom plant het Brussels Airport House bijkomende initiatieven. “Er wordt gewerkt aan de naambekendheid via een te lanceren mediacampagne. Eind dit jaar volgen er een nieuwe naam, nieuwe kantoren en een nieuwe site die het Brussels Airport House nog steviger in de markt moeten zetten als belangrijke speler op de luchthaven” aldus Maes.

Foto: Brussels Airport House