luc_missorten_200Leuvenaar Luc Missorten (59) is benoemd tot voorzitter van raad van bestuur van Ontex met hoofdzetel in Aalst. De aanstelling is het gevolg van een herschikking in de raad van bestuur na de tweede beursgang van Ontex. Gunnar Johansson, Onafhankelijk Bestuurder van Ontex Group NV, werd benoemd als Voorzitter van het Bezoldigings- en Benoemingscomité, ter vervanging van Luc Missorten.

Paul Walsh, die tot vorige week voorzitter was, zei verheugd te zijn dat Luc Missorten hem opvolgt. “Hij was een sleutelfiguur sinds hij in juni toetrad tot de raad van bestuur”, zegt Walsh. “Hij brengt een ruime ervaring mee in de consumentengoederenindustrie en is goed gepositioneerd om de raad verder op haar route te begeleiden”

Luc Missorten bedankte Paul Walsh en enkele andere bestuurders die uit de raad vertrokken: “Ze waren van groot belang bij het begeleiden van Ontex gedurende het transformatieproces en het begeleiden van de business voor een duurzaam succes”, zegt Missorten. “Ik ben verheugd om met dit team te werken en Ontex te mogen navigeren doorheen de volgende groeifases.”

Luc Missorten was van 2007 tot 2014 CEO van Corelio, waar hij nog steeds lid is van de raad van bestuur. Hij is onafhankelijk bestuurder van Barco en daar ook voorzitter van het auditcomité en lid van het bezoldigingscomité. Hij is onafhankelijk bestuurder van de GIMV, waar hij voorzitter is van het audit comité. Missorten werkt onder meer ook bij Interbrew, UCB en Citibank.

Hij behaalde een diploma in de Rechten aan de Katholieke Universiteit Leuven, een Certificate of Advanced European Studies aan het Europacollege in Brugge en een LL.M aan de universiteit van California, Berkeley.